Kıyamet Alâmetleri | 14- Güvenlik güçleri ve korumaların çoğalması


İmam Ahmed’in Ebu Umâme (ra)’dan rivayet ettiğine göre Rasulullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Ahir zamanda bu ümmet için elinde öküz kuyruğu gibi kırbaçlar bulunan adamlar çıkacak. Gelir azap ederler, gider azap ederler”. (5)

Taberânî’nin “Kebir” deki rivayetinde şöyledir: “Ahir zamanda insanlara sabah ve akşam azap edecek güvenlik görevlileri olacak. Sakın ha sen onlardan olmayasın”. (6)

Müslümanların başında bulunacak ve onlara haksız yere azap eden bu kişilerin ateşe gireceklerine dair hadisler vardır. Müslim Ebu Hureyre (ra)’dan şöyle rivayet ediyor: “Ateşe girecek iki sınıf vardır ki, ben şu ana kadar onlarla karşılaşmadım: Ellerinde öküz kuyruğu gibi kırbaçlarla insanları döven bir grup…” (7)

Nevevî şöyle diyor: “Bu hadis peygamberin mucizelerindendir. O’nun söylediği bu şey gerçekleşmiştir. Kırbaç taşıyanlar Vali korumalarının köleleridir”. (8)

Rasulullah (sav), Ebu Hureyre (ra)’a şöyle demiştir: “Eğer ömrün uzun sürerse çok geçmez, ellerinde öküz kuyruğu gibi kırbaçlar olan grubun insanlara durmadan azap ettiklerini görürsün”. (9)

İbn Abbas (ra) Rasulullah (sav)’in şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: “Sizin başınıza öyle görevliler gelecek ki Mecusilerden daha kötü olacaktır”. (10)


 
5 Müsned (5/250)Hadis sahihtir.
6 “İthafu’l-Cemâ’a” (1/507-508) Hadis sahihtir. Bak: “Camiu’s-Sağir’in Sahihleri” (13/317 Hadis no:3560)
7 Müslim, Cennet ve sıfatı (17/190-Nevevi şerhi)
8 Müslim, Nevevi Şerhi (17/190)
9 Müslim, Cennet ve sıfatı (17/190-Nevevi şerhi)
10 “Taberani “Sağir”de ve “Evsat” da rivayet etmiştir. Sika olan Müemmel b. İhâb dışında ravileri sahih hadis ravileridir”. Bak: “Mecmau’z-Zevâid” (5/235)