Kıyamet Alâmetleri | 18- İçkinin çok içilmesi ve helal sayılması



Bu ümmette içkinin içileceği ismine de başka isim verileceği, bundan daha kötüsü onun helal olduğunu söyleyen insanların olacağı gözükecektir. Bu da kıyametin alâmetlerindendir. Nitekim Müslim’deki hadiste Enes (ra) Rasulullah (sav)’den şöyle işitmiştir: “İçkinin içilmesi kıyamet alametlerindendir”. (4) Ayrıca bir önceki bölümde çalgıyı helal sayanların olacağı geçmişti.

Yine Ahmed ve İbn Mâce, Ubade b. Samit’ten rivayet ettikleri hadiste Rasulullah (sav) şöyle buyurmaktadır: “Ümmetimden bir grup içkiyi helal sayacaklar ve onu başka bir isimle adlandıracaklar”.(5) Gerçekten içkiye bir çok isim verilmiştir. Bir tanesi aslan sütüdür!

Bu ümmetin içinde içkinin yayılacağı, onun helal sayılacağı ve değişik isimlerle adlandırılacağı konusunda çok hadisler vardır. Ebu Bekir İbn Arabi içkinin neden helal sayıldığını iki yönden açıklamaktadır:

1- İçileceği’nin helal olduğuna inanmak

2- Bundan kasıt içilmesinin inceden inceye incelenmesidir.

Yine O böyle yapanları duyduğunu ve gördüğünü söylüyor. (Bak: “Fethu’l-Bârî” (10/51)) Günümüzde ise bu çok artmış birçok insan içki müptelası olmuştur.

İşin daha kötüsü artık açıktan açığa satılır olmuş ve bazı İslam ülkelerinde alenen içilmektedir. Ayrıca içkinin yanında uyuşturucuda eşi ve benzeri görülmeyecek şekilde yayılmış, verdiği zarar dikkat çeker bir duruma gelmiştir. Artık her işin başıyla sonunu Allah’a havale etmekten başka çaremiz yok.