Kıyamet Alâmetleri | 36- Örtülü çıplaklığın görülmesi



Alametlerden birisi de kadınların İslam âdabından çıkmalarıdır. Buda ayıp yerlerini iyi örtmeyen elbiseler giymeleriyle ve vücutlarından saç ve ziynetlerini göstermeleriyle olur.

Abdullah b. Amr (ra)’dan gelen hadiste Rasulullah (sav) şöyle buyurmaktadır: “Ahir zamanda ümmetimden, deve semerine benzer bineklere binen adamlar olacakta mescit kapılarında inecekler. Onların kadınları örtülü çıplaktırlar. Saçları deve hörgücü gibi kabarıktır. Onlara lânet edin, çünkü onlar lanetlidir. Eğer sizden sonra başka ümmetler gelmiş olsaydı sizin kadınlarınız onların kadınlarına hizmetçi olurdu, aynı sizden önceki ümmetlerin kadınlarının size hizmet ettiği gibi.” Hadisi Ahmed rivayet etmiştir. (3)

Hakim’deki rivayette ise şöyledir: “Bu ümmetin sonunda lüks döşeklere binen adamlar olurda mescitlerinin kapılarında inerler. Onların kadınları örtülü çıplaktırlar.”(4)

Ebu Hureyre (ra)’dan Rasulullah (sav) şöyle demiştir: “Cehenneme girecek iki sınıf vardır ki ben henüz onları görmedim: “Biri ellerinde öküz kuyruğu gibi kırbaçlarla insanları döven bir grup, diğeri erkeklere meyleden onları kendilerine meylettiren giyinik çıplak kadınlardır. Onların başları deve hörgücü gibi kabarıktır. Bu kadınlar cennete giremezler ve onun kokusunu dahi alamazlar. Oysa cennetin kokusu şu kadar mesafeden hissedilir.”(5)

Yine Ebu Hureyre (ra)’dan: “Giyinik çıplak kadınların iç çamaşırlarının görünmesi kıyamet alametlerindendir.”(Heysemi “Mecmau’z-Zevaid”te (7/327) şöyle demiştir: Bir kısmı sahih hadiste vardır. RavileriMuhammed b. Haris b. Süfyan dışında sahih hadis ravileridir. O da sikadır.”)

Bu hadisler Peygamberimiz’in mucizelerindendir. Onun haber verdiği bu şeyler zamanımızdan çok önce meydana gelmiştir.(“Müslim Nevevi Şerhi” (17/190)) Günümüzde ise çok açık olarak alenen görünmektedir.

Rasulullah (sav) kadınlardan bu sınıfı “giyinik çıplaklar” olarak isimlendirmektedir. Onların üstlerinde elbise vardır ama bununla birlikte onlar çıplaktırlar. Çünkü elbiseleri çok ince ve şeffaf olduğu için onlar tam olarak örtme vazifesi görmez. Aynı zamanımızdaki bir çok kadının elbiseleri gibi.(“İslamda Helal ve Haramlar” Yusuf Kardavî (s: 83)) Veya şöyle denilmiştir: “Giyinik çıplaklar” kelimesinin manası yani elbise vücudunu içine alır ama çok dar olduğundan vücudunun ayrıntıları ortaya çıkar, göğüsleri ve kıçı belli olur. Veya vücudunun bazı yerleri gözükür, bu yüzden ahirette hesaba çekilir.( “Müslim Nevevi Şerhi” (17/190))

İşte bu yüzden Rasulullah (sav) onları “giyinik çıplaklar olarak isimlendirmiştir” veya: “Erkeklere meyleden ve onları kendilerine meylettiren, başları deve hörgücü gibi kabarık” olarak vasıflandırmıştır. Rasulullah (sav) sanki içinde bulunduğumuz zamanı görür gibi bize haber vermiştir. Maalesef günümüzde kadınların saçlarının çeşitli şekillerde kesilip yapıldığı “kuaför” isimli dükkanlar ortaya çıkmıştır. Bu dükkanlarda erkekler çalışmakta ve çok pahalı bir ücrete saç kesmektedirler. Yine bu kadınlar Allah’ın kendilerine doğuştan verdiği tabi saçla yetinmeyip, yapma saç olan peruk takmaktadırlar. Bu sahte görüntü ve güzellikle
erkekleri cezp etmektedirler.(“İslam’da helal ve haramlar” (s: 84))

 
3 Müsned (12/36 Hadis no: 7083) Ahmed Şakir: “İsnadı sahihtir” demiştir.

4 “Müstedrek” (4/136) Hakim: “Bu hadis Buhari ve Müslim’in şartına göre sahihtir” demiştir. Zahebî ise senedteki Abdullah el-Kutbâni için: “Müslim onu alsa da Ebu Davud ve Nesâi onu zayıflamaktadır” demiştir. Ebu Hatim: “O, İbn Luhey’a gibidir” demiştir. Bana göre, bu hadisi destekleyen ve takviye eden başka hadisler vardır.

5 Müslim, Cennet ve Sıfatı (17/190-Nevevi şerhi