Kıyamet Alâmetleri | Güneşin Batıdan Doğması





Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

“Onlar ancak kendilerine meleklerin gelmesini veya Rabbinin gelmesini yahut bazı ayetlerinin gelmesini mi bekliyorlar? Rabbinin bazı alametleri geldiği gün önceden iman etmemiş yahut imanında hiçbir hayır kazanmamış kimseye artık imanı fayda vermeyecektir! De ki, bekleyin biz de beklemekteyiz!” (En’âm 158)

Ebu Zer (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir gün:

−‘Bu güneş nereye gider bilir misiniz?’ diye sordu.

Oradakiler:

−Allah ve Rasulü daha iyi bilir, dediler.

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Bu güneş ta arşın altındaki karargâhına varıncaya kadar gider ve secdeye kapanır. ‘Kalk da geldiğin yere geri dön’ deninceye kadar öylece kalır. Güneş de döner ve doğduğu yerden tekrar doğar. Sonra artık insanlar, ondan hiçbir şey gizlemez (yani her kötülüğü açıktan yapar) hale geldikleri zaman gelene kadar böyle devam eder. Nihayet güneş arşın altında karargâhına varır, ona ‘Kalk battığın yerden doğ’ denir. Güneş de batı tarafından doğar’ buyurdu.

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Bu ne zamandır bilir misiniz? Bu, daha önce iman etmemiş yahut imanında hiçbir hayır kazanmamış kimseye o anki imanının fayda vermeyeceği vakittir!’ buyurdu.” (Müslim 159/250)

Tevbe Kapısı, Güneş Batıdan Doğuncaya Kadar Açıktır!

Safvan bin Assal (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Şüphesiz güneşin battığı tarafta açık bir kapı bulunmaktadır. Bu kapının genişliği yetmiş yıllık mesafedir. Güneş o kapı tarafından doğuncaya kadar, o kapı, tevbe için daima açık olacaktır. Güneş o kapı tarafından doğunca, daha önce iman etmemiş yahut imanında hiçbir hayır kazanmamış kimseye imanı fayda vermez!’ buyurdu.” (İbni Mace 4070)

Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Güneş battığı yerden doğuncaya kadar kıyamet kopmaz! Güneş batıdan doğunca ve insanlar bunu görünce toptan iman edeceklerdir. Ancak o zaman daha önce iman etmemiş yahut imanında bir hayır kazanmamış kimseye imanı fayda vermeyecektir!’ buyurdu.” (Müslim 159/250)