RESULULLAH(SAV)'TAN KISSALAR | BEDİR'DE MELEKLERİN YARDIMI



Hazreti Ömer radıyallahu anh şöyle anlatıyor:

Bedir gününde Allah'ın Resulü müşriklere baktı. Onlar bin, Peygamber aleyhisselamın sahabileri ise üç yüz on dokuz kişiden ibaretti.

Bunun üzerine Peygamber aleyhisselam, kıbleye döndü ve ellerini kaldırıp şöyle dua etmeye başladı:

— Ey Allah'ım, bana olan vaadini yerine getir; ey Allah'ım, bana vaad ettiğini ver; ey Allah'ım, müslüman halkından bu küçük topluluk helak olursa, yeryüzünde sana ibadet edecek kimse kalmaz!

Allah'ın Resulü ellerini uzatmış, Kıbleye dönmüş olarak Rabbine yalvarmaya devam ediyordu. Cübbesi omuzlarından düşmüştü. Hazreti Ebu Bekir geldi, cübbesini omuzlarına kaldırdıktan sonra, arkasından tutup kendi göğsüne dayadı ve:

— Ey Allah'ın Peygamberi, yeter Rabbine yalvardın. O sana olan vaadini yerine getirecektir! dedi.

Bunun üzerine Allahü Teala: «Hani Rabbinizden yardım istiyordunuz da, (Muhakak size meleklerden birbiri ardınca binlercesi ile yardımda bulunacağız) diye duanızı kabul buyurmuştu.» (Enfal Suresi) mealindeki Ayet-i Kerimeyi indirdi. Ve Allahü Teala meleklerle Resulüne imdada yetişti.


(Buhari, Müslim, Tirmizi)
İbni Abbas radıyallahu anh anlatıyor:

O gün müslümanlardan bir kişi, müşriklerden bir adamın karşısında güç bir vaziyette kalmışken, birden bire müşrik kimsenin üzerinde bir kamçı darbesinin sesini ve atlının «ileri ey Hayzum!» dediğini duydu. Karşısındaki müşrike bakınca, adam sırt üstü yere yıkıldı. Bir de baktı ki, adamın burnu kırılmış, yüzü yarılmış, kamçının isabet ettiği yerler mosmor olmuştu. Ensardan olan o adam bunu gelip Peygamber aleyhisselama anlatınca, Allah'ın Resulü:

— Doğru söylüyorsun;'bu' üçüncü kat semadan gelen yardımdır! buyurdu.

(Müslim)